CorpConstruct

Blog

6 obiceiuri ale unui constructor eficient

Când vine vorba de alegeri, acestea trebuie întotdeauna cântărite bine. În orice domeniu, contează să știi pe cine alegi și de ce alegi, iar în amenajările interioare, cu atât mai mult. Îți spunem, de această dată, cum arată un constructor de succes, din punctul nostru de vedere.

Din fericire, în ultimii ani management-ul construcțiilor a devenit mult mai eficient prin dezvoltarea unor noi instrumente pentru a simplifica multe dintre procese. Astăzi vorbim de proiecte implementate cu succes în domeniul construcțiilor, proiecte cărora noi le-am dedicat toate cunoștințele și pasiunea noastră.

1.Gândire creativă

Noi credem foarte tare în proiecte creative și credem că până și cele mai banale activități au nevoie de creativitate. În construcții, înveți că atunci când ai o abordare creativă, proiectul va avea un rezultat final de excepție, poate cu mult peste așteptări. O amenajare interioară are nevoie de o echipă și de un manager de proiect deschiși către noi abordări.

2.Planificare continuă

Managerul de proiect ar trebui să înceapă planificarea cu mult înainte de implementarea construcției și să continue revizuirea și dezvoltarea planurilor până la finalizarea proiectului. O amenajare interioară are nevoie de mai multe etape și fiecare dintre acestea necesită atenție ridicată. Proiectarea, pre-construcția și achiziția necesită fiecare o planificare extinsă și, de cele mai multe ori, acestea trebuie revizuite pe parcurs.

3.Comunicare eficientă

Da, în construcții, la fel ca în oricare alt domeniu, o comunicare eficientă e esențială. Atât veștile bune cât și cele mai puțin bune sunt la fel de importante atunci când pregătiți și implementați un proiect. Din acest motiv, constructorii de succes știu că o comunicare eficientă va simplica orice activitate, iar un flux de comunicare cu toți cei implicați va reduce numărul de e-mail-uri și apeluri telefonice de câte ori apare o problemă.

4.Colaborarea de succes cu arhitecții

Din ce în ce mai multe proiecte sunt implementate printr-o colaborare bună între echipele de arhitecți și constructori. Din acest motiv, constructorii trebuie să fie capabili să înțeleagă limbajul arhitecților în așa fel încât proiectul să decurgă conform planurilor. Ei trebuie să știe să descifreze fiecare schiță cât și planurile sanitare și electrice și să găsească împreună cu aceștia, cele mai bune idei și rezolvări atunci când apar și probleme.

5.Constructorul observă și pune întrebări

Amenajările interioare au nevoie de oameni deschiși, oameni care îndrăznesc să pună întrebări atunci când nu înțeleg un anumit detaliu. Constructorii trebuie să observe atent și să pună întrebări, să se familiarizeze cu șantierul și cu obligațiile fiecărui om implicat în proiect. Construcțiile reprezintă un domeniu într-o continuă evoluție, cu noi echipamente, practici și progrese în fiecare an. Din acest motiv, un constructor trebuie să se educe permanent și să învețe din jurul său pentu gestionarea unui proiect de succes.

6.Grija pentru echipă

Un constructor de succes știe cât de mult contează să aibă o echipă dedicată și talentată, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, el se asigură că membrii echipei sunt ascultați și răsplătiți cum se cuvine. Pentru o amenajare de succes este nevoie de o echipă talentată, o echipă în care oamenilor le face plăcere să lucreze.

 

Probabil că știi deja că am implementat de-a lungul timpului numeroase proiecte, fiecare dintre acestea cu o foarte mare atenție și pasiune pentru un rezultat final de excepție. Colaborăm cu birouri de arhitectură și știm cât de mult contează să învățăm de la fiecare. La fel se întâmplă și cu proiectele pe care le implementăm cu 441 Design Studio, proiecte pentru care am învățat ce înseamnă o colaborare eficientă dintre o echipă de arhitecți și constructor. Împreună am găsit toți acești pași pentru a crea o echipă de construcții de succes, o echipă care poate să facă diferență în amenajările interioare.

 

 

6 idei creative pentru amenajarea camerei celui mic

Ne plac la nebunie proiectele pentru copii, mai ales atunci când aceștia au un cuvânt de spus despre amenajarea camerei lor. Copiii sunt cei mai sinceri clienți, ei știu întotdeauna ce vor și nu se răzgândesc ușor. Însă tu trebui să vii cu propunerea perfectă pentru ei. Venim în ajutorul tău și îți povestim despre cum să amenajezi camera copilului, atunci când vrei să-i creezi un univers doar al lui, în care să se bucure cât mai mult de un decor care să îl reprezinte.

Accesorizează cu articole cu modele

Astăzi în amenajările interioare, totul este despre pattern-uri, de ce n-ar fi și camerele celor mici? Alege să aduci bucurie în fiecare zi cu articole în diverse jocuri geometrice sau urban jungle, modele ce se potrivesc pentru camerele copiilor. Poți picta pereții din camera copilului cu astfel de modele sau poți accesoriza cu perne colorate și vibrante, covoare cu modele florale ce pot crea un spațiu de joacă vesel.

Continue reading

6 idei de amenajare pentru o bucătărie mică

Ne place să credem că atunci când bucătăria e pe placul nostru, și gătitul ia o altă formă. Printre numeroasele provocări din amenajările interioare, merită să amintim de amenajarea unei bucătării de mici dimensiuni. Și, cel mai important de știut, o bucătărie mică poate fi chic, poate cuprinde tot ce ai nevoie și poate să găzduiască cele mai frumoase dimineți.

Alege variante luminoase

Atât culoarea pereților, a mobilierului sau a plăcilor ceramice, trebuie să fie cât mai deschisă pentru a da iluzia unui spațiu mărit, curat și luminos. Poți alege alte obiecte din bucătărie ca și elemente de accent sau poți gândi în procesul tău de amenajare interioară, o podea din lemn sau plăci ceramice în diferite modele de culoare.

Continue reading

6 motive să lucrezi cu o firmă de amenajări interioare

De cele mai multe ori, atunci când auzi în jurul tău de proiectele de amenajare ale cunoscuților, auzi și de probleme în cazul în care nu au avut parte de ajutor profesionist. Astfel că, dacă te gândești să îți renovezi sau să îți amenajezi casa, biroul sau un spațiu public, îți povestim de ce e important să lucrezi cu o firmă de amenajări interioare. Specialiștii aduc o bogăție de cunoștințe și abilități care te vor ajuta în toate aspectele legate de tot acest proces de renovare. De la elementele tehnice și până la ultimele retușuri, fiecare în parte necesită ochiul unui specialist care privește cu experiență oricare proiect. Ți-am pregătit o serie de motive pentru care să alegi să lucrezi cu o firmă de amenajări interioare.

Continue reading

Mansarda – mai mult decat un spatiu de depozitare

Am observat in ultima vreme, din partea clientilor nostri o cerere din ce in ce mai mare pentru amenajarea mansardelor.

Fie ca se doreste amenajarea unui dormitor, unui spatiu de joaca pentru copii, unui birou sau a unui loc de relaxare, mansardele se gasesc in topul spatiilor amenajate de noi in acest an.

Daca ai un astfel de spatiu si il folosesti doar pentru depozitare, iti dam cateva idei cu ajutorul carora poti transforma podul intr-un spatiu de vis.

De obicei podurile sunt asociate cu locuri intunecate, de care multi se feresc. Cu ajutorul unei echipe talentate si a unor “trucuri” inspirate, orice mansarda se poate transforma intr-un spatiu incantator. Continue reading

Acoperisuri verzi – oaze de liniste urbana

In mijlocul unui oras aflat intr-o dezvoltare continua, unde zonele de liniste sunt din ce in ce mai greu de gasit, au inceput sa apara adevarate oaze de recreere.

Desi conceptul este unul relativ nou pentru Bucuresti, a fost indragit si implementat rapid de cei ce isi doresc o casa sau un birou “eco-friendly”.

Desi conceptul pare nou, de fapt reprezinta doar o intoarcere catre origini, asa cum mentionam intr-un articol anterior despre case ecologice, o intoarcere spre o perioada in care omul avea o relatie mult mai stransa cu natura.

Existau diferite tipuri de locuinte, construite semi-ingropat, unde acoperisul verde era doar un rezultat al pozitionarii acestora in raport cu solul.

Continue reading

Materiale din viitor – Materiale termoformate – Corian

Un material unic, cu specificatii unice, forme fluente, organice, fara imbinari vizibile, cu efecte indraznete de culoare sau translucid. Formele ce pot fi create cu acest material sunt nelimitate. Singura limita o reprezinta imaginatia.

Material compozit, disponibil intr o gama larga de modele si tonuri. Aria de utilizare este variata.De la bai, bucatarii, spatii publice , restaurante si spitale, poate fi folosit oriunde datorita structurii neporoase si suprafetei aseptice. Nu se pateaza si este usor de curatat.Deasemenea este durabil si poate fi adus oricand la starea initial prin slefuire.

Continue reading

Casa in copac – o poveste urbana

De la mijlocul anilor 1990, casele in copac s-au bucurat de o crestere in popularitate in tari precum Statele Unite si parți ale Europei. Acest lucru a fost posibil datorita cresterii bunastarii populatiei, dezvoltarii tehnologiei si acordarea unui interes sporit problemelor de mediu si dezvoltarii durabile.

Aceasta popularitate crescanda a dat nastere unor business-uri specializate in constructia unor astfel de case, cu grade diferite de complexitate. De la case de joaca pentru copii pana la constructii complexe, rezidentiale sau chiar hoteluri.

Multe zone din lume nu au reglementari specifice pentru acest tip de constructii, astfel incat prevederile legislative pot fi confuze atat pentru constructori cat si pentru autoritati – autorizatiile nefiind obligatorii- aici depinde de localizare, marime, scop si functionalitate.

Un exemplu demn de admirat – o capodopera arhitecturala – este lucrarea arhitectului Aibek Alm

Continue reading

Intoarcerea la origini – Case ecologice

 

Un trend foarte actual in domeniul constructiilor il constituie casele ecologice.

De la casele de chirpici, lut, lemn, la cele din baloti de paie –optiunile sunt destul de variate, iar confortul si avantajele promise de acest tip de case au convins din ce in ce mai multi oameni sa isi indrepte atentia catre ele.

Materialele folosite pentru aceste case sunt materialele pe care le foloseau bunicii nostri in constructia caselor de la tara: chirpici, lut, mortar din var. In aceasta perioada in care constructia de case eco a luat amploare, au inceput sa se foloseasca si in Romania, material naturale ce constituie o alternative la cele sintetice.

De exemplu, polistirenul poate fi inlocuit cu canepa – un material natural termoizolant cu o eficienta mai mare, vopseaua lavabila poate fi inlocuita cu cea pe baza de var iar invelitorile din tabla pot fi substituite cu succes de cele realizate din stuf sau lemn.

Pentru a putea denumi o casa “ecologica” aceasta trebuie sa aiba anumite caracteristici esentiale.