CorpConstruct

Blog

Cum am transformat o garsonieră într-un apartament de două camere

Nouă ne place să spunem că nimic nu e imposibil când vrei și când crezi cu adevărat în proiectul tău. Ai nevoie de parteneri care să-ți susțină “nebunia” și casa ta e ca și finalizată, am zice. Așa am pornit la drum în transformarea unei garsoniere într-un apartament de două camere construit pe baza conceptului de “simplitate” și conturarea unor zone funcționale. Când nu ai un spațiu care să-ți permită foarte multe jocuri, accentuarea funcționalului și stilul cosy întregesc un loc din care cu greu ai mai pleca.

Am pornit, deci, la drum într-o aventură de amenajări interioare împreună cu prietenii și partenerii noștri de la iDecorate. Ei au fost cei care au gândit recompartimentarea celor doar 39 de metri pătrați cărora li se alătură cei 4 metri pătrați de balcon. S-ar putea să nu ne crezi dacă îți spunem că n-am spart mulți pereți, păstrând aproape în totalitate planul inițial. Am regândit amplasarea camerelor, astfel holul de la intrare a devenit o bucătărie open-space iar fosta bucătărie s-a transformat într-un dormitor micuț dar în care te simți extrem de confortabil. Living-ul se continuă cu balconul, unde am deschis în totalitate spațiul. Aici se vor bucura de mese relaxante viitorii chiriași, pe barul la semi-înălțime cu scaunele de bar Eames.

Apartamentele mici sunt întotdeauna gândite cu detalii la milimetru, spații pentru depozitare calculate inteligent și mobilier custom made. Podeaua este realizată din rășină epoxidică, o soluție perfectă pentru orice tip de amenajare interioară. Arhitecții au ales inițial în simularea 3D culoarea gri, însă decizia finală a proprietarului a fost un albastru care te poartă zi de cu gândul în vacanță. Și ne-a mărturisit că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua pentru podeaua apartamentului său.

Decorul urban este completat de mici detalii neconvenționale care transformă un loc mic într-o casă super confortabilă. N-ai crede, nu-i așa? Pereții cu model au fost realizați de echipa noastră, la fel ca și peretele din cărămidă aparentă care se completează perfect cu detaliile mobilierului în stil scandinav și cu galbenul aprins al canapelei. Pentru acest model al pereților ales împreună cu echipa de arhitecți am îndreptat fiecare perete din casă, pentru un rezultat final perfect.

Baia a fost micșorată pentru a lărgi holul și este gândită, la fel ca restul încăperilor, până la cel mai mic detaliu astfel încât să păstreze linia amenajării apartamentului. Toate finisajele sunt premium, montate cu atenție de echipa noastră. Până la final, am avut grijă să respectăm fiecare pas schițat de echipa de arhitecți.

Întregul proiect a pornit de la ideea de a reinventa un spațiu monoton într-unul util pentru un viitor chiriaș fericit. Ar fi și greu să nu fii altfel într-un apartament atât de chic, în care nu simți aproape deloc transformarea radicală prin care a trecut. E ușor de întreținut, are suficiente spații pentru depozitare ascunse, gândite astfel încât să păstreze echilibrul design-ului modern. E un loc în care zâmbești, de fiecare data când vii acasă. Iar vestea bună este că toată această modificare a fost realizată cu scopul de închiria apartamentul. Mai multe detalii despre el poți afla direct de la noi sau de la proprietar, la adresa disstresor@gmail.com.

 

Tot ce trebuie să știi despre design-ul industrial

În proiectele de amenajări interioare, nu există bariere. Ne place să credem acest fapt zi de zi, pentru că am învățat în timp că nimic nu e imposibil de realizat. Iar cea mai bună dovadă este chiar design-ul industrial. Acest nou tip de amenajări interioare, apărut recent, este despre expunerea a tot ceea ce se află în spate pentru a obține un stil brutal, exigent. Ceea ce alte stiluri încearcă să ascundă, decorul industrial scoate în evidență cu extrem de mult curaj. Continue reading

4 idei de amenajare pentru balcon

Dacă ne-ai citit deja blogul, sigur ai aflat că ne ocupăm de diferite tipuri de amenajări interioare. Fie că vorbim de cele mai simple, sau de cele mai complicate, de proiecte comerciale sau proiecte rezidențiale. Astăzi vă mărturisim că pe lângă numeroase încăperi de care ne-am ocupat de-a lungul timpului, construim și amenajăm și balcoane sau terase. Amenajările exterioare sunt, de multe ori, la fel de importante ca proiectele de amenajări interioare și vă povestim puțin despre ele. Ce se poartă și ce recomandăm, în funcție de spațiu, decor sau amplasare. Continue reading

Noile vopsele ecologice

Când vine vorba de protejarea mediului înconjurător, noi chiar credem că fiecare dintre noi poate aduce o contribuție importantă pentru un viitor ecologic și sănătos. Din acest motiv, pentru fiecare proiect de amenajări interioare, noi recomandăm produse ecologice, realizate conform ultimelor tipuri de tehnologii. Continue reading

8 soluții la modă pentru podele

Începem acest nou articol cu o întrebare: când ai amenajat ultima data o încăpere în funcție de soluția găsită pentru podea? Bănuim deja ce ne vei răspunde și îți spunem că e important să iei considerare orice aspect atunci când decizi să renovezi. În fiecare an, designerii aduc în prin plan noi tendințe iar companiile de amenajări interioare găsesc soluții să le implementeze.

Continue reading

Tot ce trebuie să știi despre plăcile 3D

2017 este, fără îndoială, un an al inovației, continuând tendințele din ultimii ani în amenajările interioare. Unele dintre cele mai de actualitate produse de pe piață sunt placile 3D, plăci de care te vei îndrăgosti instant. Mai ales atunci când ai în față colecții impresionante în diferite culori sau modele geometice. Ele sunt o optiune excelentă pentru crearea unor texturi și a unor caracteristici de interes în băi și bucătării. Continue reading

De ce să ai încredere în noua generație din amenajările interioare?

Știm cu toții foarte bine cât de greu găseai în trecut o echipă potrivită pentru a-ți reamenaja casa. Cu alte cuvinte, nu ți-ai fi lăsat casa cu atâta ușurință pe mâna unei echipe de constructori, de orice tip ar fi fost ea. Din fericire, lucrurile s-au schimbat radical, deci e momentul să înlături imaginea din trecut și să deschizi larg ochii. Astăzi avem o nouă generație în amenajările interioare. Și crede-ne, e cu totul și cu totul altă poveste.

Continue reading

Cum selectezi cel mai bun constructor?

Probabil că ai auzit deja nenumărate povești despre constructorii din România și știi că e foarte dificil să găsești o echipă în care să ai încredere. Găsirea unui bun constructor poate fi dificilă dar noi îți mărturisim cu entuziasm și încredere că lucrurile s-au mai schimbat. Ai toate șansele să găsești un partener de încredere atunci când decizi să renovezi iar noi îți spunem ce pași trebuie să urmezi.

Continue reading