Blog

Duș walk-in sau cadă?

În ultima vreme, tot auzim în jur următoarea întrebare: “Să fie duș walk-in sau cadă?” Desigur, pe noi ne încântă ambele variante, mai ales atunci când și proiectele sunt speciale. Însă pentru proprietari, dilema e cu mult mai profundă și decizia și mai greu de luat.

Duș walk-in

Dușul de tip walk-in a devenit un tip de amenajare comună în ultimii ani și foarte populară datorită faptului că este extrem de elegantă și are un aspect foarte curat și minimalist. Dar și fatorită faptului că aduce întotdeauna un avantaj oricărui tip de spațiu, și celui de mici dimensiuni dar și celui mai larg.

Amenajare apartament de două camere zona Vitan

Pro

Dușurile walk-in sunt accesibile și de lungă durată și sunt foarte ușor de proiectat. Tocmai pentru că nu sunt limitate de dimensiuni prestabilite, ele pot fi personalizate în funcție de cât spațiu ai disponibil în baia ta. Probabil cel mai important avantaj este aspectul. Dușurile de tip walk-in sunt întotodeauna un plus pentru un interior cu personalitate iar sentimentul că mergi la spa va fi prezent în fiecare dimineață. Ele sunt proiectate pentru a-ți transmite ideea ca ești la spa chiar la tine acasă.

Contra

Un duș walk-in înseamna și un spațiu mai restrâns care aduce cu sine mai puțin loc pentru depozitare. Opțiunea unei căzi este exclusă, deci ești limitat cu atât mai mult atunci când există o familie cu copii. Opțiunea unei băi relaxante iese și ea din calcul. Un duș walk-in nu este o variantă privată, cu atât mai mult mult cu cât nu există perdele sau uși deci o astfel de opțiune nu oferă foarte multă intimitate.

Amenajare interioară 3 camere Unirii

Cadă

După o zi lungă și agitată, o baie caldă e întotdeauna o soluție perfecta. Iar când trebuie să decizi ce tip de model să achiziționezi sau să alegi între cabină de duș, duș walk-in sau cadă, trebuie să ai în vedere anumite aspecte. Există avantaje și dezavantaje pe care ai vrea să le știi înainte să te apuci de proiectul tău de renovare.

Amenajare interioară vilă Green Lake

Pro

Avantajele alegerii unei căzi sunt în primul rând legate de relaxare dar și pentru cei mici. Pe lângă acestea, există numeroase variante de mărimi și design. Există anumite piese excepționale ce pot fi instalate în orice tip de interior și stil. Dar, mai ales, există și multe tehnologii speciale ce includ jeturi de apă sau de aer.

Contra

Persoanele în vârstă ar putea întâmplina dificultăți în a le utiliza. Pe lângă acest aspect, ocupă mult spațiu și necesită foarte multă apă. Deci, factorul economic este unul important și de luat în seamă. De asemenea, timpul alocat băii va fi mult mai ridicat față de varianta dușului de tip walk-in. În comparație cu acesta, căzile sunt și mai greu de instalat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top