CorpConstruct

Blog

Cum am transformat o vilă din București într-un loc spectaculos

Astăzi ne bucurăm în voie de cel mai recent proiect minunat din care am făcut și noi parte, zi de zi. Încă de la primele poze vei fi cucerit de atmosfera cozy care se contopește cu succes cu stilul minimalist-funcțional și cu o atingere 100% personală. Iar detaliile din timpul renovării îți vor demonstra, încă o dată, că atunci când vrei să-ți construiești un loc în care să te simți ca acasă, ai nevoie de o echipă eficientă, atentă la fiecare detaliu care contează pentru tine.

Ți-am mai povestit în ultimul timp despre noua generație din amenajările interioare și construcții. Și nu întâmplător. Am scris despre aceste schimbări, despre acești oameni creativi, cu viziune diferită, cu planuri mărețe și proiecte de care sigur te îndrăgostești. O echipă de arhitecți nu poate să-și pună în practică proiectul fără o echipă de constructori potrivită, care să răspundă așteptărilor, oricât de mari ar fi acestea. Și așa s-a întâplat și cu acest proiect de design interior pentru care am colaborat cu prietenii noștri de la 441 Design Studio.

Proprietarii acestei case și-au dorit un loc în care să se regăsească și care să-i reprezinte și să-i inspire iar noi le-am respectat pasiunea și am pornit împreună la drum. Așa s-a născut acest spațiu care vorbește despre pasiunile lor cu care am coincis și noi de-a lungul implementării proiectului. Zilele trecute am revenit să verificăm ultimele detalii și ne-am întors, pentru câteva momente, în urmă cu câteva luni. Ne-am întors în momentul zero, acela de la care am pornit împreună amenajarea celor 7 camere (care nu includ și băile, bucătăria și spațiile anexe) și când am decis să ne dedicăm 100%, la fel cum au făcut și proprietarii. Astăzi pășești într-un spațiu confortabil, cald, definit, fără îndoială, de relaxare. E ceea ce danezii numesc stilul de viață “hygge”, un stil de viață bazat pe celebrarea micilor plăceri ale vieții.

În zona de living accentul cade pe paleta de culori îndrăznețe și pe șemineul incorporat în perete. Parchetul montat de echipa noastră este din lemn masiv, de cea mai bună calitate. Tonurile de albastru și gri dar și liniile minimaliste ale mobilierului sunt însuflețite de nuanțele de vernil, mov și portocaliu ale fotoliilor poziționate lăngâ șemineu.

Bucătăria este realizată în stil contemporan cu accente industriale. Finisajele din ceramică premium se îmbină perfect cu lemnul din living.

Lavoarul din cupru, realizat pe comandă, special pentru acest proiect este elementul wow din amenajarea interioară a bucătăriei.

Bazele proiectului

Dar să ne întoarcem la cum am pus bazele acestei renovări . Aventura a început prin a-i cunoaște pe proprietari. Așa am aflat ce-și doresc ei de la acest proiect. Echipa de arhitecți a pornit de la pasiunea proprietarilor pentru yoga și au ales o înfățișare în care domină accentele de lumină ce te învăluie în fiecare colț. Am știut încă din primele faze ale proiectului ce elemente de decor și finisaje vor exista la final, fiind alegerile clienților noștri. Printre acestea se numără și tabloul din living, care te trimite pentru o clipă în unicul Red Canyon. Pe lângă acesta, mai există alte obiecte de suflet, care în final personalizează în detaliu fiecare încăpere. E modul în care această casă își scrie propria ei poveste unică, cu o notă extrem de personală, și te invită să-i răsfoiești fiecare pagină.

Alături de șemineu, un alt element surpriză își face apariția, adăugând o atingere clasică, ușor pariziană, unui living contemporan: pianul vintage.

Planul propriu-zis a pornit de la aspectul și poziționarea casei, de la numărul membrilor familiei și ce îi pasionează pe fiecare în parte. Inițial, casa a fost complet finisată și parțial echipată, însă nelocuită de 5 ani. Din acest motiv, intervenția în partea de construcție a fost una majoră, cu o transformare radicală. Am decis să recompartimentăm complet întreaga suprafață. Am schimbat tâmplăria, instalațiile sanitare și electrice și am refăcut și lărgit scara interioară. Cu fiecare nouă etapă, am luat deciziile într-un timp foarte scăzut, astfel încât echipa de arhitecți să se sincronizeze cât mai bine cu cea de construcții. Ca în oricare proiect al unei case deja finisate, am avut parte și de surprize… deloc plăcute. Am descoperit pereți strâmbi, infiltrații până la cărămidă, instalațiile electrice neizolate, evacuări de fum construite greșit, tavane de rigips prinse greșit. Am refăcut totul de la zero iar fațada a fost descoperită și refăcută în totalitate.

Baia matrimonială este un răsfăț unde predomină lemul și piatra, formula de succes pentru o încăpere stylish. Este un decor simplu și curat, realizat din plăci din ceramică hexagonale ce se îmbină cu lemn, o cadă care oferă volum și un perete gri, placat cu piatră.

Dormitorul este scăldat în lumină, patul fiind poziționat în fața unei uși de sticlă și metal negru, cu un ușor accent retro.

Elementul nou al proiectului

O premieră și pentru noi este sistemul de racire/încălzire prin pereți la care se adaugă unul suplimentar de încălzire prin plintă. Este o alegere specială, pe care n-am mai implementat-o până în prezent în nici un alt proiect. Datorită sistemului de încălzire prin pereți, pereții de rigips au fost construiți cu cameră de aer și folie de condens.

În baia de oaspeți am instalat plăci ceramice 3D ce oferă un efect spectaculos și totodată ingenios în zona de duș.

Etapa savuroasă a fost atunci cână, în plin proces de renovare, cei mici ne-au vizitat pentru prima lor inspecție în șantier. În mijlocul construcției, cei doi copii ai familiei, cu vârste de 4, respectiv 6 ani ne-au întrebat, ușor descurajați, dacă ei chiar vor locui aici. Din fericire pentru noi toți, la final și-au schimbat total părerea, fiind entuziasmați, în primul rând, de camera lor spațioasă transformată în micul lor univers cu pe care l-au visat…exact așa!

Camera celor mici este amenajată simplu, fără piese de mobilier care să încarce spațiul și în culori vesele, exact cum au nevoie doi copii pregătiți de joacă.

Cum sunt proprietarii

De-a lungul întregului proiect, a cântărit decisiv colaborarea foarte bună dintre toți cei implicați: arhitecți, constructori, proprietari. Am apreciat încrederea pe care ne-au acordat-o proprietarii, pentru că nu se întâmplă foarte des ca viziunile acestora să coincidă.

Noi ne decalarăm fericiți că totul a decurs exact cum ne-am așteptat după ce i-am cunoscut pe proprietari. Avem o casă luminoasă, cu un mic studio de Yoga, cu o bucătărie super chic construită cu detalii unice din cupru. Am aplicat finisaje premium, combinații suprinzătoare de lemn și gresie iar majoritatea finisajelor ceramice dar și din lemn au fost supuse unor tăieturi complicate. Este un proiect în care a contact orice detaliu, aparent banal, astfel încât în etapa de construcție totul să arate impecabil. Astăzi avem o familie fericită într-o casă fericită. Și ce poate să-ți ofere satisfacție mai mult decât acest fapt?

441 Design Studio au povestit aici despre cum au pornit acest proiect și ce a stat în spatele alegerilor design-ului acestui loc spectaculos. Află și povestea lor.

Poze: Andreea Iancu

Accesorii de la Design & After

 

3 comments on “Cum am transformat o vilă din București într-un loc spectaculos

  1. Buna Ziua,

    Imi place la nebunie mobila de bucatarie. Ma ajutati si pe mine cu numele firmai care a creat-o?

    Multumesc anticipat,
    Ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *