Blog

Noile vopsele ecologice

Când vine vorba de protejarea mediului înconjurător, noi chiar credem că fiecare dintre noi poate aduce o contribuție importantă pentru un viitor ecologic și sănătos. Din acest motiv, pentru fiecare proiect de amenajări interioare, noi recomandăm produse ecologice, realizate conform ultimelor tipuri de tehnologii.

Îți mărturisim că am implementat o serie de proiecte de amenajări interioare ale unor încăperi în care am folosit produse ecologice, precum vopseaua lavabilă. Dacă după ce ai terminat de colorat un perete simți nevoia să deschizi fereastra, trebuie să știi că acest miros nociv provine de la compușii organici volatili sau COV, pe care o vopsea îi poate emite luni bune după aplicare. Toate aceste substanțe chimice pot crea probleme respiratorii și chiar boli mult mai grave și dăunează stratului de ozon.

Noi, ca o echipă experimentată de amenajări interioare, îți spunem că astăzi, consumatorii au mai multe opțiuni decât oricând atunci când iau decizia de a cumpăra vopsea, inclusiv multe vopsele și soluții de acoperire cu aspect ecologic. Cât despre calitate, ea este excelentă, reducând impactul asupra mediului pentru o utilizare mult mai sigură pentru consumatori.

Vopsea fără COV sau cu o cantitate redusă

Vopseaua cu un coeficient COV redus este deja pe piața de amenajări interioare de mulți ani, iar găsirea unei astfel de vopsele este mai ușoară ca oricând. Și acest lucru se întâmplă pentru că multe companii oferă formule pe bază de lapte și lut, care funcționează excelent.

Sursa foto

Vopsea derivată din plante

Acest tip de vopsea lasă o amprentă ecologică și mai mică decât soiurile pe bază de lapte și se realizează direct din plante. Companiile de amenajări interioare  au creat-o dintr-o  rețetă ce are la bază rețetele vechi ale celor cu lapte. Însă ea a fost rafinată pentru o soluție fără miros, mult mai ecologică. Nu este însă recomandată pentru anumite suprafețe expuse la umiditate, precum amenajarea bucătăriei sau amenajarea băii.

Vopsea cu efect de tablă de scris

Acest tip de vopsea pentru amenajări interioare rezidențiale sau comerciale există și în numeroase linii organice. Este realizată cu lianți pe bază de lut și minerale fără solvenți chimici. Iar cel mai mare avantaj al ei este că poate fi aplicată în numeroase tipuri de culori, față de varianta tradițională, neagră, pe care o puteai achiziționa în urmă cu mai mulți ani.

 De ce să alegi vopselele ecologice?

Produsele tradiționale de vopsit sunt fabricate din compuși organici volatili (COV) care eliberează toxinele în aer, pe măsură ce vopseaua se usucă, provocând potențial probleme de sănătate și deteriorând mediul. Unii oameni experimentează, de asemenea, dureri de cap și amețeală atunci când folosesc vopsea tradițională. Piața de vopsele ecologice a crescut și a evoluat. Astăzi poți realiza un proiect de amenajări interioare cu produse premium care oferă o acoperire bună, culori vibrante și durabilitate.

Data viitoare când trebuie să decizi cu ce vopsea îți vei amenaja casa, mergi pe o variantă ecologică. E contribuția ta pentru mediul înconjurător și pentru o planetă mai curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top