Blog

Pardoseli din rasina epoxidica sau cum transformi o podea intr-un element deosebit de design

In ultima vreme un loc aparte in domeniul design-ului de interior il ocupa pardoselile din rasina epoxidica.

Din ce in ce mai iubite de designerii de interior, aceste pardoseli  dau frau liber imaginatiei, necunoscand limite in ceea ce priveste modelul.  Posibilitatile sunt aproape nelimitate.

Se pot crea pardoseli in orice culoare, suprafete lucioase sau mate, rugoase sau fine, se pot incorpora diverse obiecte, incat sa satisfaca gusturile iubitorilor de design clasic cat si al celor ce prefera un design modern si indraznet.

Pardoselile din rasina epoxidica sunt  in ultima vreme in topul preferintelor designerilor de interior, in amenajarea caselor, apartamentelor sau chiar pentru suprafete mici – de exemplu o baie sau o bucatarie.

Aceste pardoseli au si o serie de calitati si beneficii datorita carora au ajuns extreme de cautate.

Caracteristici

Rezistenta mare la uzura. Sunt suprafete exterm de dure, ce se aplica pe o sapa cu duritate mare.  Initial, acest tip de pardoseli se foloseau numai in spatiile industriale – hale industriale, laboratoare, fabrici, parcari.

Suprafete continue – un alt avantaj al acestor pardoseli il constituie faptul ca sunt pardoseli continue, fara rosturi sau praguri de trecere.  Se mareste astfel efectul vizual, spatiul capata continuitate, iar perceptia asupra ambientului se schimba complet.

Suprafete aseptice – neavand rosturi, imbinari sau praguri de trecere, aceste suprafete sunt foarte usor de curatat si intretinut.

Gradul de personalizare de care dispun este foarte variat, alegerea unei astfel de pardoseli fiind intotdeauna o optiune. Datorita variantelor aproape infinite, singura limita pe care aceste pardoseli o au reprezinta creativitatea designer-ului.

Tipuri de pardoseli din rasina epoxy

Exista mai multe variante de pardoseli din rasina epoxidica.

Puteti opta pentru varianta unei pardoseli epoxy auto-nivelante – simpla, cu insertii, chipsuri sau sclipici. Aceast tip de pardoseala are la baza o rasina auto-nivelanta, ce creeaza o suprafata continua, omogena, in care putem insera pulberi sau obiecte cu grosime mica.

Varianta de pardoseala din rasina epoxi spatulata – este una dintre cele mai spectaculoase variante. Se pot crea efecte diverse, se pot amesteca culori, si combina texturi. Rasina nu mai este autonivelanta, se aplica in straturi succesive obtinandu-se astfel un effect 3d. Prin aceasta tehnica se asigura unicitatea pardoselii. Poti fi sigur ca nu vor exista doua podele la fel.

Varianta pardoselii cu autocolant reprezinta una dintre cele mai cautate optiuni.

Se aplica pe stratul suport autocolantul cu imaginea dorita. Se poate printa orice, de la imagini ce reflecta pasiunile beneficiarilor, la poze sau chiar imagini 3d. Peste autocolant se toarna un strat autonivelant de rasina transparenta care sigileaza si protejeaza autocolantul.

Aplicarea pardoselilor epoxidice este foarte simpla daca se respecta cu strictete cativa pasi foarte importanti.

Primul pas il constituie curatarea suprafetei pe care urmeaza a fi aplicata rasina.

Urmatorul pas il constituie turnarea unei  sape cu duritate mare.

Dupa turnarea sapei, urmeaza pregatirea suportului pentru turnare.

Se va verifica cu strictete umiditatea sapei si rezistenta la compresiune a acesteia. Daca suprafata are fisuri se vor acoperi.

Urmatorul pas il reprezinta slefuirea suprafetei de catre echipa ce se va ocupa de turnarea pardoselii din rasina. Acest procedeu ajuta la deschiderea porilor si la obtinerea unei suprafete perfect plane.

In continuare se va aplica o amorsa care sigileaza perfect suprafata si inchide porii.

Se trece apoi la turnarea rasinii epoxidice. Se toarna unul sau mai multe straturi in functie de modelul ales.

Stratul final, de finisare este transparent si poate avea diferite nivele de luciu.

Prin folosirea acestui tip de pardoseala  poti fi sigur ca vei obtine o podea unica, de efect cu care vei impresiona. Posibilitatile si efectele sunt aproape nelimitate.

Va dorim sa aveti o saptamana cat mai creativa!

 Sursa foto

 

 

 

 

1 comment on “Pardoseli din rasina epoxidica sau cum transformi o podea intr-un element deosebit de design

  1. Maria Pintican spune:

    Buna ziua,
    Doresc sa va intereb daca acest tip de pardoseli pe baza de rasina se preteaza in apartament si bai de partament, atat pe jos cat si pe pereti. Ca si desing in poze arata frumos dar nu am vazut vizual nimic si poate din experienta dvs. ma puteti ajuta cu un raspuns.

    Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top